Bryggmasarna är ett nanobryggeri i Enköping, med anor från Dalarna.

Vi strävar efter att vi ska vara nyskapande och leverera kvalité i små skalor och vi producerar primärt öl men även cider när det är säsong.

Idag säljer vi till restauranger och barer i Mälardalen men inte uteslutande. Jobbar du på eller vill tipsa oss om en restaurang/bar vi borde finnas på, tveka inte att kontakta oss.

Följ oss på Instagram och Facebook för att få reda på när vi dyker upp på en bar nära dig!

Om oss

Bryggmasarna drivs och ägs av oss, Max Sidenstjärna och Gustav Fahlèn. Vi lärde känna varandra på högskolan i Borlänge där vi båda utbildade oss till IT-tekniker. Efter högskolan utvandrade vi båda från Dalarna för att möta nya utmaningar i andra delar av landet men Dalarna ligger alltid oss varmt om hjärtat. Du kan ta masen ur Dalarna men inte Dalarna ur masen!


Tillsammans har vi flera år bakom oss som hembryggare. Vi har varit aktiva i bryggeriföreningar samt tävlat med vår hembrygda öl.


År 2021 var året då vi fattade beslutet att hembryggning inte var tillräckligt för att mätta vår kärlek till ölskapandet. Vi tog då steget och bildade Bryggmasarna!


Vi brinner helhjärtat för öl och bryggprocessen. För oss är skapandet vår konst och livsstil. Något som vi gärna delar med er. Hoppas att ni vill följa oss på vår resa!

Festivaler och evenemang

Vi ställer regelbundet ut på festivaler och evenemang runt om i landet. Är det något evenemang du tycker vi borde ställa ut på, tveka inte att kontakta oss.

Följ oss på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad.

Vår utrusning

Vår utrustning är ett Norskt Brewtools bryggverk som kan brygga upp till 150 liter per bryggning. Bryggverket är flexibelt och modulärt vilket gör att vi kan producera alla typer av öl. Vi har idag 3 stycken 150 liters unitankar från Brewtools med en total kapacitet av 450 liter. Med dessa kan vi jäsa under tryck och kolsyra direkt i samma tank.

Försäljning

Kontakta oss om ni är intresserade av att sälja vår öl i er pub eller restaurang.